Cisca van de Riet is interdisciplinair kunstenares. Zij schildert, schrijft, dicht, beeldhouwt, tekent, maakt collages en is met alle mogelijke materialen in de weer. Na haar opleiding aan de Pedagogische Academie werkte ze jarenlang in het onderwijs. De keuze hiervoor werd gemaakt onder invloed van haar ouders. Veel liever was ze direct na het afsluiten van de HBS naar een kunstacademie gegaan. Daarmee ging je echter een brodeloos bestaan tegemoet en dus koos zij voor het beroep van leerkracht.

 

Na enige jaren begon ze allerlei cursussen te volgen bij diverse kunstenaars. Daar vielen haar talenten al snel op. Met name haar veelzijdigheid en interesse in verschillende kunstdisciplines  droegen bij aan een snelle ontwikkeling van haar beeldend handschrift. Ze raakte in die tijd steeds meer gefascineerd door de beeldende kunst.

 

Aanvankelijk werkte ze vanuit een poëtisch perspectief, geïnspireerd door het werk van de Cobra-beweging, met expressief en uitbundig  kleurgebruik. Eén van haar voorbeelden was Karel Appel.  Zij heeft grote bewondering voor diens omgang met en interesse in kindertekeningen.

 

Een bron van inspiratie vormt nu onder andere het leven van dikke vrouwen. Cisca vindt ze prachtig en portretteert ze graag. Zij weet ze met slechts enkele vloeiende en trefzekere bewegingen van haar pen vast te leggen in een erotisch lijnenspel.  Daarnaast heeft ze een absoluut talent om mensen in een karikatuur te vangen.

 

Haar werk is regelmatig te zien in exposities in openbare gebouwen, galeries, kunstroutes en in 2018 werd ze geselecteerd om deel te nemen aan het internationale kunstproject The Colorfield Performance in Sloten (Friesland). Dit was één van de succesvolste projecten uit het hoofdprogramma van Leeuwarden - Culturele Hoofdstad van Europa.